Over Tokati

Over Tokati

Door de jaren heen is dansstudio Tokati vzw een ideale uitvalbasis voor dansliefhebbers die even alle stress van zich willen afschudden, dansers die op zoek zijn naar net dat ietsje meer. Tussen onze dansmuren leeft namelijk een hechte ‘dansfamilie’, en daar kan jij bijhoren.

We dragen kwaliteit en samenhorigheid hoog in ons vaandel en werken enkel met dansdocenten die de dansers zowel op artistiek als op pedagogisch vlak deskundig begeleiden. Zo kunnen we daarenboven rekenen op ervaren vakspecialisten die de dansers op gebied van voeding, polariteit, fysiologie, enz. een gepersonaliseerde begeleiding kunnen aanbieden. 

Dit alles moet bijdragen tot een evenwichtige en uitgewerkte opleiding in de hedendaagse dans, die het beste probeert te halen uit elk van onze dansers en helpt om steeds weer nieuwe grenzen te verkennen. Over wat nu juist ‘hedendaagse dans’ is wordt vaak gediscussieerd. We worden vandaag dan ook geconfronteerd met een oneindig aantal verschillende genres en technieken. De moderne choreografen met elk hun eigen woordenschat, taal en stijl creëren zo dan ook een originele, eigen bewegingstaal.

Tokare: “aangeraakt worden, jezelf vinden en jezelf laten raken, anderen aanraken, letterlijk of diep in het hart, raken met heel je zijn, aangeraakt worden tot in je binnenste”

 

In onze club vertrekt de hedendaagse dans voornamelijk vanuit verschillende bewegingsimpulsen die dan gemixt worden met een persoonlijke ‘buikgevoel’ wat ons door de jaren heen, tot een toch wel zeer eigen “huisstijl” gebracht heeft.

Er gaat een bijzondere aandacht naar “floorworks” en “releasetechnieken”. Dit alles gemengd met contactimprovisaties en partnerwerk maakt dat we een zeer gevarieerd lessenpakket kunnen aanbieden.